Områden att arbeta på för Pakistan innan England match.

Områden att arbeta på för Pakistan innan England match.Efter Pakistans förödande förlust mot Västindien i sitt öppningsspel i ICC Cricket World Cup 2019 måste laget ta itu med flera problem innan de möter England.

Pakistan kommer att möta England på måndag på Trent Bridge. Förhållandena kommer inte att skilja sig mycket från den sista matchen, eftersom Pakistan kommer att spela på samma mark igen.

Pakistan gå in i denna match behöver prestera bra och om vadd först de är i trängande behov inam.net av att sätta upp en stor poäng. Laget är sist i poängtabellen och har den lägsta nettokörningsgraden efter sin 105-körning mot Västindien. Laget kanske kan uppnå detta eftersom Trent Bridge är en mark som är känd för stora poäng. 

Men som vi såg i den nyligen avslutade ODI-serien mot England, blev en 300+ Total lätt jagad ner. 

Vad som kan fungera till Pakistans fördel är att det alltid är ett annat bollspel i VM. Turneringen har ett annat tryck och poäng på 300+ skulle inte vara lätt gettable i VM som var i den senaste serien. Så, i början av spelet i stället för att sikta på 380, laget ska gå för 300 och när plattformen är inställd kan de lansera några stora träffar i den senare delen av innings och komma till den lovande totalt.

För detta måste öppnarna se av den nya bollen och istället för att gå efter varje leverans skulle de behöva lämna några i början, något som också nämns av tidigare skipper Wasim Akram.

Uppsägningen av båda öppnarna mot Västindien var på grund av deras långsamma reflexer. Som en öppnare måste man vara snabb i sina reflexer, särskilt i engelska förhållanden. Detta kan vara hotet för laget i de kommande matcherna, för om våra öppnare inte blir av med sin lata inställning med den nya bollen kan laget behöva möta samma situation i de kommande matcherna.

Pakistans fielding har inte varit upp till märket nyligen. 

Pakistans fielding har inte varit upp till märket nyligen. På batting vänliga förhållanden där bowlers inte får någon hjälp från planen, kunde en enastående fångst lyfta bowlingattacken. Fielding kan skapa skillnaden i slutet mellan två sidor som vi har sett tidigare eftersom det skapar tryck på oppositionen och totalt 300 kan komma till 325 utan skarp fielding.

Om Pakistan arbetar på de ovan markerade områdena kommer vi definitivt att se ett annat lag i de kommande matcherna. Detta lag är mycket kapabel att göra det, de behöver bara vara mentalt framåt än oppositionen och få saker att hända.

Be the first to leave a reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *